Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


evir:onlineszamla:hibakezeles

Különbségek

A kiválasztott változat és az aktuális verzió közötti különbségek a következők.

Összehasonlító nézet linkje

evir:onlineszamla:hibakezeles [2019/12/30 11:21]
royal létrehozva
evir:onlineszamla:hibakezeles [2019/12/30 11:27] (aktuális)
royal
Sor 25: Sor 25:
 A lényeges információ az "​Info"​ részben található,​ ami a NAV-tól visszakapott üzenetet tartalmazza. A lényeges információ az "​Info"​ részben található,​ ami a NAV-tól visszakapott üzenetet tartalmazza.
 Az üzenet tartalmától függően 3 féle hibakezelés létezik: Az üzenet tartalmától függően 3 féle hibakezelés létezik:
-  * **Státusz lekérdezés** \\Ha olyan probléma volt, ami az adatszolgáltatás megtörténtével kapcsolatos,​ akkor ez a funkció meg szokta oldani a problémát. Bármikor lehet ilyen extra státusz lekérdezést csinálni, nem lehet vele problémát okozni, ezért javasolt ezzel kezdeni a hibaelhárítást. Két olyan jellemző eset van, amikor ez a hibaüzenet elő szokott jönni:+  * **Státusz lekérdezés** \\ Ha olyan probléma volt, ami az adatszolgáltatás megtörténtével kapcsolatos,​ akkor ez a funkció meg szokta oldani a problémát. Bármikor lehet ilyen extra státusz lekérdezést csinálni, nem lehet vele problémát okozni, ezért javasolt ezzel kezdeni a hibaelhárítást. Két olyan jellemző eset van, amikor ez a hibaüzenet elő szokott jönni:
     * Megtörtént az adatszolgáltatás a számláról,​ de az eVIR nem kapta vissza időben a tranzakció azonosítót a NAV-tól, ezért később újra megpróbálta beküldeni a számlát, de erre azt az üzenetet kapja vissza, hogy ezzel a számlaszámmal már történt adatszolgáltatás.     * Megtörtént az adatszolgáltatás a számláról,​ de az eVIR nem kapta vissza időben a tranzakció azonosítót a NAV-tól, ezért később újra megpróbálta beküldeni a számlát, de erre azt az üzenetet kapja vissza, hogy ezzel a számlaszámmal már történt adatszolgáltatás.
     * A számla és a stornó/​helyesbítő számla egymás utáni kiállításakor a módosító számla beküldésekor a NAV még nem dolgozta fel az eredeti számla adatait, így a módosító számla beküldésére azt az üzenetet adja vissza, hogy még nem érkezett adatszolgáltatás a hivatkozott számláról.     * A számla és a stornó/​helyesbítő számla egymás utáni kiállításakor a módosító számla beküldésekor a NAV még nem dolgozta fel az eredeti számla adatait, így a módosító számla beküldésére azt az üzenetet adja vissza, hogy még nem érkezett adatszolgáltatás a hivatkozott számláról.
-  * **Tudomásul véltel** \\Amennyiben a hibaüzenet csak valami olyan figyelmeztetés,​ amit figyelmen kívül szeretnénk hagyni, akkor a ''​Tudomásul vétel''​ linket kell használni, és a megjelenő űrlapot kitöltve jóváhagyni:​{{:​evir:​onlineszamla:​osz_tudomasul_vetel.png?​direct |}} Fontos, hogy ez nem oldja meg az esetleges problémát,​ csak a figyelmeztetés megjelenését kapcsolja ki ennek a számlának a vonatkozásában.+  * **Tudomásul véltel** \\ Amennyiben a hibaüzenet csak valami olyan figyelmeztetés,​ amit figyelmen kívül szeretnénk hagyni, akkor a ''​Tudomásul vétel''​ linket kell használni, és a megjelenő űrlapot kitöltve jóváhagyni:​{{:​evir:​onlineszamla:​osz_tudomasul_vetel.png?​direct |}} Fontos, hogy ez nem oldja meg az esetleges problémát,​ csak a figyelmeztetés megjelenését kapcsolja ki ennek a számlának a vonatkozásában.
   * **Számla újraküldése** \\Elméletileg erre a funkcióra nem lehet szükség, a rendszer magától próbálkozik az ismételt adatszolgáltatással. Könnyen hibát eredményezhet,​ ha már korábban beküldött számla adatait manuálisan újraküldetjük a rendszerrel,​ ezért tényleg csak végszükség esetén használandó.   * **Számla újraküldése** \\Elméletileg erre a funkcióra nem lehet szükség, a rendszer magától próbálkozik az ismételt adatszolgáltatással. Könnyen hibát eredményezhet,​ ha már korábban beküldött számla adatait manuálisan újraküldetjük a rendszerrel,​ ezért tényleg csak végszükség esetén használandó.
  
  
 Akár a ''​Státusz lekérdezés'',​ akár a ''​Tudomásul vétel''​ módot használtuk,​ a sikeres végrehajtás után a hibaüzenet eltűnik, és az Online számla portálon sem látszik a ''​Folyamat állapotok''​ részben hibás számla. Akár a ''​Státusz lekérdezés'',​ akár a ''​Tudomásul vétel''​ módot használtuk,​ a sikeres végrehajtás után a hibaüzenet eltűnik, és az Online számla portálon sem látszik a ''​Folyamat állapotok''​ részben hibás számla.
evir/onlineszamla/hibakezeles.txt · Utolsó módosítás: 2019/12/30 11:27 szerkesztette: royal