Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


evir:rendszer:beallitasok:cikktorzs

Különbségek

A kiválasztott változat és az aktuális verzió közötti különbségek a következők.

Összehasonlító nézet linkje

Előző változat mindkét oldalon Előző változat
evir:rendszer:beallitasok:cikktorzs [2020/07/16 09:41]
era
evir:rendszer:beallitasok:cikktorzs [2020/11/11 11:11] (aktuális)
era
Sor 6: Sor 6:
 {{ :evir:rendszer:beallitasok:beallitasok_cikktorzs.png?400|}} {{ :evir:rendszer:beallitasok:beallitasok_cikktorzs.png?400|}}
   * **''Bruttó tételek''** \\ Kimenő bizonylatok (pl. számla, szállítólevél, munkalap, stb.) készítésekor a tételek hozzáadásánál nettó vagy bruttó árakkal találkozzon a felhasználó.    * **''Bruttó tételek''** \\ Kimenő bizonylatok (pl. számla, szállítólevél, munkalap, stb.) készítésekor a tételek hozzáadásánál nettó vagy bruttó árakkal találkozzon a felhasználó. 
 +
   * **''Cikk listából módosítás''** \\ Cikk listák esetén kattintásra a cikk áttekintő nézet, vagy a cikk szerkesztő form jelenjen meg.   * **''Cikk listából módosítás''** \\ Cikk listák esetén kattintásra a cikk áttekintő nézet, vagy a cikk szerkesztő form jelenjen meg.
 +
   * **''Idegennyelvi megnevezések száma''** \\ Cikkeknél az idegennyelvi megnevezések esetében az itt megadott mennyiségű mező fog rendelkezésre állni. Pl. ha angol + német nyelvre van szükség a magyaron kívül, akkor 2-t kell megadni.   * **''Idegennyelvi megnevezések száma''** \\ Cikkeknél az idegennyelvi megnevezések esetében az itt megadott mennyiségű mező fog rendelkezésre állni. Pl. ha angol + német nyelvre van szükség a magyaron kívül, akkor 2-t kell megadni.
 +
   * **''Következő cikkszám generálása''** \\ Ha már van 2 db megfelelő felépítésű cikkszám, akkor új cikk hozzáadása esetén a rendszer képes a következő szabad cikkszámot generálni. Pl. CIKK-1001 és CIKK-1002 létezése esetén CIKK-1003-et fog javaolni.   * **''Következő cikkszám generálása''** \\ Ha már van 2 db megfelelő felépítésű cikkszám, akkor új cikk hozzáadása esetén a rendszer képes a következő szabad cikkszámot generálni. Pl. CIKK-1001 és CIKK-1002 létezése esetén CIKK-1003-et fog javaolni.
 +
   * **''Következő cikkszám készítés szabálya''** \\ Reguláris kifejezés, alapértelmezett értéke ''([^ _-])([ _-]*)(\d+)''   * **''Következő cikkszám készítés szabálya''** \\ Reguláris kifejezés, alapértelmezett értéke ''([^ _-])([ _-]*)(\d+)''
 +
   * **''Vonalkód típusa''** \\ 3 féle vonalkód kezelést támogat a rendszer: a szokásos EAN13, aminek a helyességét képes a rendszer ellenőrizni is, vagy bármilyen más 1 db vonalkódot (pl. CODE128, stb.) ellenőrzés nélkül, valamint több vonalkódot ellenőrzés nélkül. A több vonalkód olyan esetben hasznos, ha pl. a gyártó a különböző színű de ugyanolyan termékeket különböző vonalkódokkal látta el, viszont az eVIR-ben ezeket összevontan, egy termékként szeretnénk használni, vagy különböző gyártóktól származó ugyanolyan terméket egy termékként szeretnénk kezelni.   * **''Vonalkód típusa''** \\ 3 féle vonalkód kezelést támogat a rendszer: a szokásos EAN13, aminek a helyességét képes a rendszer ellenőrizni is, vagy bármilyen más 1 db vonalkódot (pl. CODE128, stb.) ellenőrzés nélkül, valamint több vonalkódot ellenőrzés nélkül. A több vonalkód olyan esetben hasznos, ha pl. a gyártó a különböző színű de ugyanolyan termékeket különböző vonalkódokkal látta el, viszont az eVIR-ben ezeket összevontan, egy termékként szeretnénk használni, vagy különböző gyártóktól származó ugyanolyan terméket egy termékként szeretnénk kezelni.
  
evir/rendszer/beallitasok/cikktorzs.1594885275.txt.gz · Utolsó módosítás: 2020/07/16 09:41 szerkesztette: era