Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


hazipenztar_kezeles

Különbségek

A kiválasztott változat és az aktuális verzió közötti különbségek a következők.

Összehasonlító nézet linkje

hazipenztar_kezeles [2014/10/29 22:39] (aktuális)
royal létrehozva
Sor 1: Sor 1:
 +===== Házipénztár kezelés =====
 +
 +A házipénztárak kezelése a ''​Pénzügy -> Pénztár''​ menüpontban történik.
 + 
 +A ''​Pénzügy -> Pénztár -> Új pénztárbizonylat''​ menüpontban lehet új bevételi vagy kiadási pénztárbizonylatot létrehozni. Amikor elindul a folyamat és megadjuk a partner adatokat, akkor még nem dől el, hogy bevételi vagy kiadási bizonylatot hozunk létre, ezt majd a rendszer fogja meghatározni a bizonylaton szereplő tételek alapján. A partneradatok megadásával egyidejűleg a legördülőből ki kell választani a pénztárt is, aminek az éppen aktuális egyenlege szerepel a pénztár neve mellett. A ''​Bizonylat rögzítése''​ gombbal elkészül egy bizonylat, amire tételeket (tranzakciókat) lehet rögzíteni. Ennek a bizonylatnak még nincs száma, nem elkészült végleges pénztárbizonylat,​ csupán annak a kezdete. Ezen a ponton szétválnak a folyamatok:
 +  * Ha egy mindentől független tételt szeretnénk rögzíteni (pl. vásárlási előleg kiadása), akkor a tételeknél a legördülőből a ''​Kifizetés''​-t kell választani,​ majd mellé beírni az összeget, a ''​Szöveg''​ mezőbe pedig a bizonylaton feltüntetendő információt. A ''​Tétel rögzítése''​ gomb tárolja ezt az információt. Ha nem szeretnénk további tételeket felvinni, akkor a ''​Nyomtatás és lezárás''​ gomb hatására létrejön a bizonylat, megkapja a sorszámát,​ és a rendszer legenerálja a PDF formátumú dokumentumot.
 +  * Ha egy vevői vagy szállítói számlához szeretnénk bizonylatot készíteni,​ akkor a bizonylat fejléc adatainak megadását követően a tételek részben megjelenő gombokat kell használni:
 +    * ''​Vevői számla'':​ A pénzügyi számlanyilvántartásban szereplő összes vevői számla listája, amelyeknek az állapota nem lezárt
 +    * ''​Szállítói számla'':​ Rendezetlen állapotú szállítói számlák listája
 +    * ''​Összes számla'': ​ A rendszerben szereplő összes rendezetlen számla listája
 +    * ''​Partner számlái'':​ A pénztárbizonylat fejlécében kiválasztott partner rendezetlen számlái
 +    * ''​Pénztárbizonylat tétel'':​ Másik pénztárbizonylatok olyan tételei, amelyhez nincs hozzárendelve semmi 
 +    * ''​Banki tranzakció'': ​ Banki tranzakciók közül azok, amelyekhez nincs hozzárendelve semmi
 +    * ''​Korábban rögzített kiadás/​bevétel'': ​ A rendszerbe rögzített egyéb tételek
 +A megjelent listából kiválasztott számla adataival a rendszer automatikusan kitölti a tétel adatait, valamint megmutatja, hogy melyik számlával rendeli össze a tételt, azaz melyik számla kerül pénzügyileg rendezett állapota miatt lezárásra. Ha minden adat rendben van, és nem kívánunk további tételeket hozzáadni a pénztárbizonylathoz,​ akkor a ''​Nyomtatás és lezárás''​ gomb segítségével fejezhetjük be a műveletet és kapjuk meg az elkészült bizonylatot.
  
hazipenztar_kezeles.txt · Utolsó módosítás: 2014/10/29 22:39 szerkesztette: royal