Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


keszletkezeles

Különbségek

A kiválasztott változat és az aktuális verzió közötti különbségek a következők.

Összehasonlító nézet linkje

keszletkezeles [2014/10/26 21:42]
royal létrehozva
keszletkezeles [2014/10/26 22:04] (aktuális)
royal
Sor 4: Sor 4:
  
 A rendszer nagyon raktár-központú,​ ezért korlátlan mennyiségű virtuális raktárat kezel. Lehet egy fő-raktár,​ amiben alapértelmezetten vannak az értékesítésre váró termékek, de mondjuk terméket egy partnernek '​félretenni'​ úgy lehet, hogy létrehozni a partnernek egy áru raktárat és raktárközi mozgással átmozgatni oda a termékeket. ​ A rendszer nagyon raktár-központú,​ ezért korlátlan mennyiségű virtuális raktárat kezel. Lehet egy fő-raktár,​ amiben alapértelmezetten vannak az értékesítésre váró termékek, de mondjuk terméket egy partnernek '​félretenni'​ úgy lehet, hogy létrehozni a partnernek egy áru raktárat és raktárközi mozgással átmozgatni oda a termékeket. ​
 +
 Minden egyes vevői rendeléshez is tartozik egy automatikusan létrejövő raktár. A rendszer egy vevői rendelés teljesíthetőségét is úgy ellenőrzi, hogy a rendeléshez tartozó raktárban levő termékek mennyiségét hasonlítja össze a rendelésen levő mennyiségekkel. ​ Minden egyes vevői rendeléshez is tartozik egy automatikusan létrejövő raktár. A rendszer egy vevői rendelés teljesíthetőségét is úgy ellenőrzi, hogy a rendeléshez tartozó raktárban levő termékek mennyiségét hasonlítja össze a rendelésen levő mennyiségekkel. ​
 +
 Bizományba adást is úgy kezeli a rendszer, hogy a partnernek létre hoz egy bizományos típusú raktárt, és abba helyezi át a bizományba adott termékeket. Bizományba adást is úgy kezeli a rendszer, hogy a partnernek létre hoz egy bizományos típusú raktárt, és abba helyezi át a bizományba adott termékeket.
 +
 Több telephely esetén minden telephely rendelkezik saját áru raktárral, amelyhez csak az adott telephelyhez rendelt felhasználók férhetnek hozzá. Telephelyek közötti áru mozgásra az átadó raktár szolgál, amelyhez mindkét telephely rendelkezik hozzáféréssel. Több telephely esetén minden telephely rendelkezik saját áru raktárral, amelyhez csak az adott telephelyhez rendelt felhasználók férhetnek hozzá. Telephelyek közötti áru mozgásra az átadó raktár szolgál, amelyhez mindkét telephely rendelkezik hozzáféréssel.
 +
 Létezik dolgozói raktár is, ami '​szerszámkönyvként'​ funkcionál ha a HR modul telepítve van. Létezik dolgozói raktár is, ami '​szerszámkönyvként'​ funkcionál ha a HR modul telepítve van.
  
 +A készletkezelés működését befolyásolja a cikkszámok beállításai (pl. gyári szám, sarzs, stb.), valamint a feltelepített modulok is (pl. raktári pozíciók kezelése, termékek szavatossági idejének kezelése, bizományos készlet, kölcsönadás,​ stb.).
 +
 +Szintén a készletkezelés működésére van hatással a rendszer beállításai közül jónéhány (pl. *-os gyári számok engedélyezése,​ stb.)
 +  ​
  
 Kapcsolódó oldalak: Kapcsolódó oldalak:
   * [[Raktári bevételezés]]   * [[Raktári bevételezés]]
   * [[Raktárközi mozgás]]   * [[Raktárközi mozgás]]
- +  * [[cikkszamok|Cikkszámok]]
- +
  
  
keszletkezeles.txt · Utolsó módosítás: 2014/10/26 22:04 szerkesztette: royal