Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


nav_bejelentes

Különbségek

A kiválasztott változat és az aktuális verzió közötti különbségek a következők.

Összehasonlító nézet linkje

Előző változat mindkét oldalon Előző változat
nav_bejelentes [2015/12/29 13:09]
royal
nav_bejelentes [2020/03/12 11:39] (aktuális)
royal
Sor 1: Sor 1:
-===== NAV bejelentés =====+===== NAV bejelentés ​(telepített rendszer) ​=====
  
 A 23/2014. (VI. 30.) NGM rendelet előírja, hogy a számlázó programokat és az online számlázó rendszereket a használatba vételtől vagy a használat befejezésétől számított maximum 30 napon az erre rendszeresített '​SZAMLAZO'​ nevű nyomtatványon elektronikus úton be kell jelenteni a használójának. Ezen az oldalon ehhez nyújtunk segítséget. A 23/2014. (VI. 30.) NGM rendelet előírja, hogy a számlázó programokat és az online számlázó rendszereket a használatba vételtől vagy a használat befejezésétől számított maximum 30 napon az erre rendszeresített '​SZAMLAZO'​ nevű nyomtatványon elektronikus úton be kell jelenteni a használójának. Ezen az oldalon ehhez nyújtunk segítséget.
Sor 38: Sor 38:
  
  
-A NAV levél tartalma, illetve az NGM rendelet alapján ​2 féle bejelentést lehet tenni rendszerrel kapcsolatban:​ +A NAV levél tartalma, illetve az NGM rendelet alapján a nem felhőből szolgáltatott,​ hanem az ügyfél saját szerverére telepített ​eVIR rendszert ​számlázó ​programként kell bejelenteni ​a következők szerint:
-  +
-=== 1. eVIR, mint online ​számlázó ​rendszer === +
-Havi vagy éves díj fizetése mellett, kizárólag Interneten keresztül, a BC.HU Kft. szerveréről igénybe vett számlázási szolgáltatás esetén ​a következő ​módon kell kitölteni a SZAMLAZO-01 nyomtatvány (C) blokkját:​ +
- +
-  * Saját fejlesztésű rendszer: N +
-  * Rendszer neve: eVIR Vállalatirányítási Információs Rendszer +
-  * Elérhetősége:​ a rendszer URL címe, pl.: https://​evir.hu/​cegnev +
-  * Online számlázási szolgáltatást nyújtó neve: BC.HU Kft. +
-  * Adószáma: 23882991-2-42 +
-  * Online számlázórendszer igénybevételének kezdete: az első szigorú számadású bizonylat (számla) dátuma +
- +
-Minta: +
-{{:szamlazo_evir_online_bc.pdf|}} +
- +
  
  
-=== 2. eVIR, mint számlázó program ===+=== eVIR, mint számlázó program ===
  
 Amennyiben nem szolgáltatásként előfizetve,​ hanem ügyfél birtokában levő saját szerveren üzemel az egyedi eVIR Vállalatirányítási Információs Rendszer, akkor a SZAMLAZO-01 nyomtatvány (A) blokkját kell kitölteni a következő adatokkal: Amennyiben nem szolgáltatásként előfizetve,​ hanem ügyfél birtokában levő saját szerveren üzemel az egyedi eVIR Vállalatirányítási Információs Rendszer, akkor a SZAMLAZO-01 nyomtatvány (A) blokkját kell kitölteni a következő adatokkal:
Sor 72: Sor 57:
 Minta: {{:​szamlazo_evir_telepitett_bc.pdf|}} Minta: {{:​szamlazo_evir_telepitett_bc.pdf|}}
  
-Az állásfoglalás megérkezése előtt a kettős bejelentést javasoltuk, hiszen a saját szerveren futó verzió is elérhető a hálózaton keresztül, valamint a kitöltési útmutató és említi a kettős bejelentést,​ ezért szerepel a minta dokumentumon az (A) és a (C) blokk is kitöltve.+Az állásfoglalás megérkezése előtt a kettős bejelentést javasoltuk, hiszen a saját szerveren futó verzió is elérhető a hálózaton keresztül, valamint a kitöltési útmutató és említi a kettős bejelentést,​ ezért szerepel a minta dokumentumon az (A) és a (C) blokk is kitöltve, de az NGM levél alapján elegendő csak az (A) blokk kitöltése.
  
 A nyomtatványkitöltő program (ABEV / ANYK) és a nyomtatvány letölthető innen: A nyomtatványkitöltő program (ABEV / ANYK) és a nyomtatvány letölthető innen:
 [[http://​www.nav.gov.hu/​nav/​letoltesek/​nyomtatvanykitolto_programok/​nyomtatvanykitolto_programok_nav/​adatbejelentok_adatmodositok/​SZAMLAZO.html|NAV SZAMLAZO nyomtatvány]] [[http://​www.nav.gov.hu/​nav/​letoltesek/​nyomtatvanykitolto_programok/​nyomtatvanykitolto_programok_nav/​adatbejelentok_adatmodositok/​SZAMLAZO.html|NAV SZAMLAZO nyomtatvány]]
nav_bejelentes.txt · Utolsó módosítás: 2020/03/12 11:39 szerkesztette: royal