Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


raktar_bevetelezes

Raktári bevételezés

A termékeket be kell vételezni a raktárakba mielőtt bármilyen további műveletet hajtanánk végre velük. A rendszer kétféle bizonylat alapján tudja ezt megtenni: a szállító számlája, vagy a szállító szállítólevele alapján. A két bevételezés között az az alapvető különbség, hogy a szállítólevélen történt bevételezést követően a rendszer várja a számlával történő bevételezést is, azaz tisztában van vele, hogy a terméket a szállító még nem számlázta ki. Tipikusan a számla alapján történő bevételezést használják ügyfeleink, ez az egyszerűbb metódus.

A raktári bevételezés is a Bizonylat készítés oldalon leírtakhoz nagyon hasonló módon történik:

 1. A raktári bevételezés elindítása a Raktár→Bevételezés szállítólevélről vagy a Raktár→Bevételezés számláról menüpontban
 2. Partner kiválasztása
 3. Paraméterek megadása:
  1. Szállítói számla dátuma és számlaszáma, vagy a szállítólevél dátuma és bizonylatszáma
  2. Célraktár kiválasztása
  3. Ha nem tartalmaz ÁFÁ-t a számla/szállítólevél, akkor az Áfakörön kívüli bevételezés kipipálása
 4. Megjegyzés írása
 5. Tételek hozzáadásának ismétlése egészen addig, ameddig az összes kívánt tétel szerepel a bizonylaton. Gyári számos nyilvántartást igénylő terméknél nem elegendő csak a mennyiséget megadni, hanem a mennyiségnek megfelelő számú gyári számot is rögzíteni kell.
 6. Felvesz gomb hatására elkészül a bevételezés. Erről is generálhat a rendszer PDF dokumentumot, de kikapcsolható a beállításokban. Azt szoktuk javasolni, hogy a bevételezési bizonylat számát írják rá a szállítói számlára, ilyen módon összekapcsolva a kettőt, valamint jelezve, hogy már megtörtént a bevételezés.

Természetesen a rendszer figyel a számlaszámokra: ugyan attól a partnertől nem enged kétszer ugyan olyan számlaszámmal történő bevételezést. pluginsplugins A rendszer beállításaitól függően a bevételezés végén a szállítói számla adatai importálásra kerülhetnek a pénzügyi számla nyilvántartásba.

raktar_bevetelezes.txt · Utolsó módosítás: 2014/11/13 08:24 szerkesztette: royal