Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


cikkszamok

Különbségek

A kiválasztott változat és az aktuális verzió közötti különbségek a következők.

Összehasonlító nézet linkje

Előző változat mindkét oldalon Előző változat
cikkszamok [2015/02/10 22:20]
royal
cikkszamok [2017/02/09 14:49] (aktuális)
royal
Sor 43: Sor 43:
 === Szolgáltatások=== === Szolgáltatások===
  
-Szolgáltatások rögzítése a ''​Törzsadatok->​Cikkszámok->​Új szolgáltatás''​ menüpontban történik. Pontosan ugyan azokat az alapadatokat kell megadni, mint a termékeknél,​ kivéve a szolgáltatások tekintetében nem értelmezhető paramétereket (pl. készlet, súly, stb.)+Szolgáltatások rögzítése a ''​Törzsadatok->​Cikkszámok->​Új szolgáltatás''​ menüpontban történik. Pontosan ugyan azokat az alapadatokat kell megadni, mint a termékeknél,​ kivéve a szolgáltatások tekintetében nem értelmezhető paramétereket (pl. készlet, súly, stb.).  
 +Szolgáltatások esetében van egy ''​Speciális szolgáltatás''​ nevű legördülő menü, amiben az adott szolgáltatás speciális jellegét lehet jelezni. Ezek lehetnek: 
 +  * ''​Előleg tétel'':​ kizárólag az előleg tétel típusú szolgáltatásokat lehet az előlegszámlákon szerepeltetni ([[eloleg_szamla|Előleg számla]]) 
 +  * ''​Engedmény végösszegből szerkeszthető'':​ a tétel a számla végösszegéből számolja ki a megadott százaléknak megfelelő engedményt,​ és a számla rögzítésekor automatikusan korrigálja,​ helyezi el a számlán. A százalék érték módosítható a számla felvétele előtt. 
 +  * ''​Engedmény végösszegből nem szerkeszthető'':​ a tétel a számla végösszegéből számolja ki a megadott százaléknak megfelelő engedményt automatikusan. Számla készítésekor nem lehet módosítani a cikktörzsben megadott engedmény értékét. Tipikus felhasználás például a készpénzfizetésre adott 2% kedvezmény. 
  
 {{:​uj_szolgaltatas.webm?​640x480|Új szolgáltatás rögzítése}} {{:​uj_szolgaltatas.webm?​640x480|Új szolgáltatás rögzítése}}
cikkszamok.txt · Utolsó módosítás: 2017/02/09 14:49 szerkesztette: royal