Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


szamla_helyesbites_storno

Különbségek

A kiválasztott változat és az aktuális verzió közötti különbségek a következők.

Összehasonlító nézet linkje

szamla_helyesbites_storno [2014/10/26 21:16]
royal létrehozva
szamla_helyesbites_storno [2014/11/13 22:44] (aktuális)
royal
Sor 17: Sor 17:
 Mindkét esetben a rendszer megmutatja a stornózandó számla adatait. Ha tényleg ezt a számlát kell stornózni, akkor a ''​Felvesz (STRONO)''​ gombra kell kattintani. Erre elkészül a Stornó számla PDF formátumban,​ amit a cég ügyviteli folyamatainak megfelelően kell tovább kezelni. Mindkét esetben a rendszer megmutatja a stornózandó számla adatait. Ha tényleg ezt a számlát kell stornózni, akkor a ''​Felvesz (STRONO)''​ gombra kell kattintani. Erre elkészül a Stornó számla PDF formátumban,​ amit a cég ügyviteli folyamatainak megfelelően kell tovább kezelni.
  
 +{{:​szamla_storno.webm?​640x480|Számla storno}}
  
 +----
 === Helyesbítő számla === === Helyesbítő számla ===
 Helyesbítő számlát abban az esetben kell kiállítani,​ ha a számlán szereplő tételekkel kapcsolatban kell javítást eszközölni (pl. rossz ÁFA kulcs, helytelen mennyiség, stb.). A helyesbítő számlán szerepelnek az eredeti számla tételei negatív előjellel, majd pedig a helyes tételek. A két számla (eredeti + helyesbítő) együttesen határozza meg a fizetendő összeget. A helyesbítő számla teljesítés dátuma a javítás időpontja. Helyesbítő számlát abban az esetben kell kiállítani,​ ha a számlán szereplő tételekkel kapcsolatban kell javítást eszközölni (pl. rossz ÁFA kulcs, helytelen mennyiség, stb.). A helyesbítő számlán szerepelnek az eredeti számla tételei negatív előjellel, majd pedig a helyes tételek. A két számla (eredeti + helyesbítő) együttesen határozza meg a fizetendő összeget. A helyesbítő számla teljesítés dátuma a javítás időpontja.
Sor 25: Sor 27:
   * ''​Számlázás->​Helyesbítő számla''​ menüpontban a számlaszám megadása után a ''​Tovább''​ gombra kattintani   * ''​Számlázás->​Helyesbítő számla''​ menüpontban a számlaszám megadása után a ''​Tovább''​ gombra kattintani
 Mindkét esetben a rendszer elindítja a számla készítést olyan módon, hogy az eredeti számla tételei betöltésre kerülnek, lehetőséget biztosítva a helyes mennyiségek kiválasztására. A rendszer lehetőséget biztosít a helyesbítő tételeken felül még további tételek hozzáadására,​ majd ezt követően a ''​Felvesz''​ gomb hatására elkészül a helyesbítő számát tartalmazó PDF, amit a cég ügyviteli folyamatainak megfelelően kell tovább kezelni. Mindkét esetben a rendszer elindítja a számla készítést olyan módon, hogy az eredeti számla tételei betöltésre kerülnek, lehetőséget biztosítva a helyes mennyiségek kiválasztására. A rendszer lehetőséget biztosít a helyesbítő tételeken felül még további tételek hozzáadására,​ majd ezt követően a ''​Felvesz''​ gomb hatására elkészül a helyesbítő számát tartalmazó PDF, amit a cég ügyviteli folyamatainak megfelelően kell tovább kezelni.
 +
 +{{:​szamla_helyesbito.webm?​640x480|Számla helyesbítés}}
  
  
szamla_helyesbites_storno.txt · Utolsó módosítás: 2014/11/13 22:44 szerkesztette: royal