Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


evir-faq:tortenet

Történet

Az eVIR rendszer hosszú fejlődési folyamaton ment keresztül, mire elérte a mai állapotát. Ennek főbb elemei voltak:

  • Legelső verzió: 1986, dBase 3+ felhasználásával készült. Mai szemmel igencsak kezdetleges volt, de már akkor is volt készletnyilvántartás és számla készítés.
  • 1988: átállás Clipper '87 alapokra. Jelentős mértékű gyorsulást jelentett az előre lefordított EXE állományok használata a korábbi futás idejű fordításokhoz képest.
  • 1992: további modernizáció: Clipper 5.0. Ez volt az első hálózatos verzió, ami akkor még tipikusan a koaxos hálózatok IPX/SPX hálózatán támogatta a több felhasználó egyidejű bejelentkezését.
  • 1997: áttérés Windows GUI-ra: Alaska Xbase++ alapon történő átírás segítségével az akkor már elterjedt Windows 95 környezetben modernizált felületet tudott biztosítani. Főleg kiskereskedelmi üzletekben volt használatban, ennek megfelelően a készletnyilvántartás területén voltak előremutató fejlesztések.
  • 1999: A Windows elkötelezettség helyett inkább a platform és rendszerfüggetlenség került középpontba: a rendszer új alapokra helyeződött. Kulcsszavak: Linux, Perl, PostgreSQL, Apache. Valószínűleg az első olyan rendszer volt az előző évezredben, ami kizárólag webes felületen elérhető szolgáltatásaival nyújtott széleskörű ügyviteli szolgáltatásokat.
  • 2003: A rendszer forráskódjának legalább 90%-a frissítésre került, a mostani működés alapjai ekkor kerültek lefektetésre. A rendszer robusztus lett, egyre konzekvensebb módon került alkalmazásra az objektum alapú fejlesztés.
  • 2009: A vállalatirányítási rendszerekre vonatkozó EU pályázati kiírás befolyásolta a rendszer fejlesztésének irányát, a hiányzó célterületek is lefedésre kerültek. Ennek köszönhetően a rendszer a megfelelő egyedi fejlesztésekkel ötvözve sikeresen bevezetésre került országszerte sok pályázónál.
  • 2013-2014: az összes komponens beolvasztásra került az eVIR-be, és elnyerte mai formáját a rendszer.

Természetesen a fejlesztés azóta sem szünetel, folyamatosan történik új modulok készítése és a régi modulok módosítása az ügyfeleink visszajelzései és igényei alapján.

Az elmúlt évek alatt a fejlesztés üteme igencsak felgyorsult, a rendszert használó ügyfeleink száma megtöbbszöröződött. Egyre hangsúlyosabb szerepet kapnak a KKV szektorból érkező előfizetőink, akiknél nem a telepített egyedi rendszer, hanem a kor szellemének megfelelő felhő alapú szolgáltatás a fő vonzerő, de továbbra is szívesen állunk az egyedi telepített rendszerek megvalósítása okozta kihívások elé.

evir-faq/tortenet.txt · Utolsó módosítás: 2020/06/16 14:09 szerkesztette: era