Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


evir:torzsadatok:cikktorzs:cikkszamok_tomeges

Cikkszám export/import

Termékek és szolgáltatások esetében is van lehetőség tömeges műveletek keretében exportálni és importálni is a cikkszámokat.

Ez a művelet hasznos lehet eVIR rendszerek közötti cikktörzs átvitelre, de akár egy frissen telepített eVIR rendszer cikkszámokkal való feltöltésére is.

Összefoglaló az export / importról


Exportálás

Termékek exportálása

A termékek exportálását a Törzsadatok → Cikkszámok → Tömeges műveletek → Termék exportálás menüpontban lehet elindítani, ahol a listában a kívánt szűrések elvégzését követően a megfelelő linkre kattintva történik meg a művelet.

Szolgáltatások exportálása

A szolgáltatások exportálása ugyan olyan elven történik, mint a termékek esetében a Törzsadatok → Cikkszámok → Tömeges műveletek → Szolgáltatás exportálás menüpont alatt.

Importálás

Termékek bővített exportálása/importálása

A bővített exportálás és importálás is pontosan ugyan úgy történik, mint a nem bővített verzióé, csupán az adatok (oszlopok) mennyiségében van különbség.

Fontos tudnivaló, hogy mindegyik exportált táblázatot csak a hozzá tartozó importáló rész tudja helyesen értelmezni, azaz pl. a bővített termék exportált listát csak a bővített termék import funkció fogja tudni betölteni.

Mindegyik lista felépítése telepített rendszerenként változik, a feltelepített modulok és az egyéb beállítások (pl. árkategóriak) alapján.

Új rendszer esetén érdemes először kialakítani a termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatos beállításokat (pl. árkategóriák, stb.), majd ezt követően egyetlen terméket felvenni a cikktörzsbe (Leírása: Cikkszámok ), majd ezt követően ezt a terméket exportálni. Az eredményül kapott CSV-t kiindulási alapnak tekintve bele lehet másolni a más forrásból származó adatokat, gondosan ügyelve az oszlopok sorrendjének és formátumának megtartására, majd az ilyen módon előállított táblázatot kell feltölteni a termékek importálásához.

Kapcsolódó oldalak:

evir/torzsadatok/cikktorzs/cikkszamok_tomeges.txt · Utolsó módosítás: 2022/04/12 12:32 szerkesztette: era