Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


evir:torzsadatok:cikktorzs:cikkszamok_tomeges

Cikkszám export/import

Termékek és szolgáltatások esetében is van lehetőség tömeges műveletek keretében exportálni és importálni is a cikkszámokat.
Ez a művelet hasznos lehet eVIR rendszerek közötti cikktörzs átvitelre, de akár egy frissen telepített eVIR rendszer cikkszámokkal való feltöltésére is.


Termékek exportálása

A termékek exportálását a Törzsadatok→Cikkszámok→Tömeges műveletek→Termék exportálás menüpontban lehet elindítani, ahol a listában a kívánt szűrések elvégzését követően a CSV export linkre kattintva történik meg a művelet.

Termékek importálása

A termékek importálását a Törzsadatok→Cikkszámok→Tömeges műveletek→Termék importálás menüpontban lehet elindítani. A rendszer információt szolgáltat a feltöltendő CSV file oszlopainak sorrendjéről. Ki kell választani a feltöltendő CSV file-t, majd a File ellenőrzés gombra kattintva megtörténik a file feltöltése, ellenőrzése, CSV paraméterek beállítása, és a táblázat első néhány sorának megjelenítése mintaként. Ha a kapott eredmény megfelel az elvárásoknak, akkor a Felvesz gomb hatására megtörténik az importálás. Ha hibák merülnének fel, akkor a rendszer erről figyelmeztetést ad, és nem történik meg az adatok rögzítése a cikktörzsbe. Ilyenkor a hibás adatok javítását vagy pótlását követően újra kell kezdeni a teljes importálási folyamatot.

Termékek bővített exportálása/importálása

A bővített exportálás és importálás is pontosan ugyan úgy történik, mint a nem bővített verzióé, csupán az adatok (oszlopok) mennyiségében van különbség.

Szolgáltatások exportálása/importálása

A szolgáltatások exportálása és importálása is ugyan olyan elven történik, mint a termékek esetében. Az exportálást a Törzsadatok→Cikkszámok→Tömeges műveletek→Szolgáltatás exportálás, az importálást pedig a Törzsadatok→Cikkszámok→Tömeges műveletek→Szolgáltatás importálás menüpontban lehet elvégezni.

Fontos tudnivaló, hogy mindegyik exportált táblázatot csak a hozzá tartozó importáló rész tudja helyesen értelmezni, azaz pl. a bővített termék exportált listát csak a bővített termék import funkció fogja tudni betölteni.

Mindegyik lista felépítése telepített rendszerenként változik, a feltelepített modulok és az egyéb beállítások (pl. árkategóriak) alapján.

Új rendszer esetén érdemes először kialakítani a termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatos beállításokat (pl. árkategóriák, stb.), majd ezt követően egyetlen terméket felvenni a cikktörzsbe (Leírása: Cikkszámok ), majd ezt követően ezt a terméket exportálni. Az eredményül kapott CSV-t kiindulási alapnak tekintve bele lehet másolni a más forrásból származó adatokat, gondosan ügyelve az oszlopok sorrendjének és formátumának megtartására, majd az ilyen módon előállított táblázatot kell feltölteni a termékek importálásához.

Kapcsolódó oldalak:

evir/torzsadatok/cikktorzs/cikkszamok_tomeges.txt · Utolsó módosítás: 2020/11/12 13:42 szerkesztette: era