Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


evir:raktar:bizomanyos

Bizományos készlet

Az eVIR rendszer erre a célra fejlesztett modulja képes kezelni a bizományos készleteket. Mind a bizományba adásra, mind pedig a bizományba vételre van lehetőség. A rendszer teljesen külön kezeli a termék tulajdonviszonyait és állapotát, tehát akár olyan esetek korrekt kezelésére is képes, amikor megvásárolt és bizományba kapott termékeket is egyszerre vegyesen adunk tovább bizományba, majd ezek közül össze-vissza számol el a partner az általa értékesített termékekkel.


Bizományba vétel

A Raktár → Bizományba vétel → Bizományos bevételezés menüpontban lehet készletre venni a szállítótól bizományba kapott termékeket pontosan ugyan olyan módon, mint a normál Raktári bevételezés esetében. Az itt bevételezett termékek esetében a rendszer nyilvántartja a bizományos állapotot teljesen függetlenül attól, hogy milyen raktárba vagy milyen bizonylatokra kerül a termék.

A nyilvántartott termékekről a rendszer képes információkat szolgáltatni, azaz bármikor meg lehet nézni a bizományba készletet, ki lehet listázni az elszámolásra váró (azaz már értékesített) termékeket is.

A már értékesített termékeket a szállítói számla alapján a Raktári bevételezés-nél a Bizományos szállító gombbal kell a korábban kapott szállítólevelekről kiválasztani, így a nyilvántartásban is összekapcsolódnak a termékek adatai.Bizományba adás

A Raktár → Bizományba adás → Bizományba adás menüpontban lehet bizományos raktármozgást csinálni. A rendszer az áru raktárban levő termékeket logikailag áthelyezi egy speciális, bizományos típusú raktárba és bizományos szállítólevél készül róla. Ilyen módon bármikor összesítve és részletesen meg lehet tekinteni a teljes bizományba adott készletet, követhetővé válnak a készletmozgások.

Ha speciális feltételeket is szeretnénk megjeleníteni a bizományba adó dokumentumon, akkor azt a Megjegyzés template-en keresztül lehet automatizáltan megtenni.Bizományba adás előtt el kell készíteni azt a bizományos raktárat, ahova a termékek kerülni fognak.


A partnernél levő áruval kétféle esemény történhet: visszavétel vagy számlázás.

  • Visszavételt a Raktár → Bizományba adás → Bizományos visszavét menüpontban lehet megtenni,
  • számlázás esetén a normál Számla készítés a járható út. Nagyon fontos, hogy számálázás esetén a Bizományos raktár gombot kell használni a termékek kiválasztására, mert csak így csökkentik a partnernél levő bizományos készletet a számlén szereplő tételek.

evir/raktar/bizomanyos.txt · Utolsó módosítás: 2020/06/17 09:59 szerkesztette: royal