Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


evir:partnerek:partner_nyilvantartas

Partnernyilvántartás

A rendszer egyik alappillére a partnerek nyilvántartása.
A legtöbben a partnernyilvántartást egy kalap alá veszik a CRM rendszerrel, az eVIR szoftverben szinte minden erre épül, nem csak a CRM, hanem az összes többi modul is használja.

A partnernyilvántartásban külön tartjuk nyilván a :

viszont közöttük kapcsolatokat lehet beállítani.

Minden partnerhez korlátlan mennyiségű címet, e-mail címet, telefonszámot lehet rögzíteni az egyéb adatok mellett.

A partnereket a Partnerek→Partnerlista menüpontban lehet megtekinteni.
Új partner felvinni többféle módon lehet: létezik egyszerűsített és bővített adatbeviteli form is. Az egyszerűsített mód csupán az alapadatok felvitelére szolgál, de ha csak egy bizonylat kiállításához van szükség a partner rögzítésére, akkor ez is bőven elegendő.

Egyéni vállalkozó rögzítése

Gyakran merül fel kérdésként (főleg a NAV Online Számla indulása óta), hogy az egyéni vállalkozókat cégként vagy személyként kell rögzíteni a rendszerben.
Mivel az egyéni vállalkozó az nem magánszemély mivoltában vesz részt az ügyletekben, ezért már csak adatszolgáltatási szempontok miatt is a cégek között kell szerepeltetni. Ráadásul nem elég csak a nevét feltüntetni, hanem a név mellett jelölni kell, hogy nem magánszemélyről van szó.
Ezt a 2009. évi CXV. törvény. (Evc. tv) írja elő:

  • “16. § (4) Az egyéni vállalkozó gazdasági tevékenysége során az „egyéni vállalkozó” megjelölést (vagy annak e.v. rövidítését) és nyilvántartási számát neve (aláírása) mellett minden esetben köteles feltüntetni.“.

Korábban személyként rögzített partnereket a Törzsadatok → Partnerek → Tömeges műveletek → Partner export menüpont alatt lehet tömegesen a rendszerből kiexportálni, majd a Törzsadatok → Partnerek → Tömeges műveletek → Partner típus csere menüpont alatt a módosított adatokat visszatölteni.


Kapcsolódó oldalak:

evir/partnerek/partner_nyilvantartas.txt · Utolsó módosítás: 2023/08/16 11:22 szerkesztette: era