Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


evir:webshop:altalanos

Webshop

Az eVIR rendszerhez elérhető egy B2B webshop modul, amivel a viszonteladók, partnerek részére többek között valós idejű készlet és ár információk érhetőek el közvetlenül a rendszerből, szinkronizálás vagy más külső folyamat közbeiktatása nélkül. Ez a webshop nem annyira végfelhasználók (fogyasztók) számára lett kialakítva, így nincs optimalizálva SEO szempontból, nincs implementálva benne a bankkártyás vagy paypal fizetés, stb.
Amennyiben ilyen igényekkel kell megvalósítani egy végfelhasználói webshopot, akkor arra külső webshop használatát javasoljuk, melyekkel természetesen tud szinkronizálni az eVIR.

A webshop használatához szükség van az induláskor az alapbeállítások elvégzésére, ezek:

A webshop működése lehet zártkörű, vagy nyitott:

  • zártkörű működés esetén kizárólag felhasználói névvel és jelszóval azonosított felhasználók léphetnek be a webshopba. Ebben az esetben a felhasználót az eVIR felületen a Public Web→Felhasználók menüpontban lehet felvinni, majd a nevet és a jelszót valamilyen úton eljuttatni hozzá.
    Technikailag ilyenkor létrehozunk egy „Vendég” felhasználót, és a rendszer beállításaiban ehhez a felhasználóhoz állítjuk be az automatikus bejelentkezést, amikor pedig a tényleges felhasználó bejelentkezik, akkor vált át arra a rendszer.
  • nyílt működés esetén szabadon lehet regisztrálni, új felhasználót létrehozni.

evir/webshop/altalanos.txt · Utolsó módosítás: 2020/12/21 15:12 szerkesztette: era