Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


evir:woocommerce:telepites

WooCommerce telepítés / beállítás

Egy eVIR + WooCommerce alapú rendszer kialakításakor mind eVIR, mind WooCommerce oldalon el kell végezni bizonyos beállításokat ahhoz, hogy a két rendszer kommunikálni tudjon egymással. Amire szükség van:

Ha ezek rendelkezésre állnak, akkor először a WooCommerce rendszerben kell létrehozni egy legalább „Bolt kezelő” jogosultságú felhasználót az eVIR részére, majd generálni a REST API-hoz egy kulcsot, amit az eVIR-ben be kell állítani a Rendszer→Beállítások→Beállítások menüpontban a Woocommerce részen. A konkrét lépések Wordpress oldalon:

Felhasználó hozzáadása

Felhasználók → Új hozzáadása (pl. név: evir, szerepkör: Bolt kezelő vagy adminisztrátor)


Rest API felhasználó

Woocommerce → Beállítások → Haladó→ Rest API → Kulcs hozzáadása, majd itt beállítandó:

  • Felhasználó: evir
  • Jogosultság: olvasás / írás
  • Az API-kulcs generálása gombot kell megnyomni


Rest API kulcs

Az eredményül kapott kulcsot ki kell másolni innen, és biztonságos helyre tenni, mert később már nem lesz lehetőség újra megnézni (de másikat generálni bármikor lehet).


eVIR oldali beállítás

A Rendszer→Beállítások→Rendszerbeállítások menüpontban a Woocommerce részen kell az eredményül kapott kulcsokat bemásolni:

A ck_… kezdetű kulcs a felhasználó, a cs_… kezdetű kulcs pedig a jelszó.


Képek feltöltéses

Amennyiben a termékekhez tartozó képeket az eVIR tárolja, és az eVIR-nek kell feltölteni, akkor szükség van egy Wordpress felhasználó nevére és jelszavára is. Ennek oka, hogy a termék képeket nem a WooCommerce kezeli, hanem a Wordpress médiatárba kerülnek bele.


Rendelés beállítások

A szállítási díjat az eVIR egy tételként fogja kezelni, ezért létre kell hozni, egy szolgáltatást, „Szállítási díj” néven.

Ez után a Rendszer→Beállítások→Rendszerbeállítások menüpontban a Woocommerce részen kell a szállítási költséghez Szállítási díj cikkszám mezőbe beírni az újonnan létrehozott szolgáltatásunk cikkszámát.


Fizetési mód beállítások

Össze kell hangolni a Woocommerce shopban levő fizetési módokat az eVIR-ben levő fizetési módokkal, azaz meg kell határozni, hogy a rendelések letöltésekor melyik fizetési módot minek feleltesse meg. Ezt a Fizetési módok oldalon lehet megtenni. Azt a fizetési mód megnevezést amit a Woocommerce átad azt be kell írni a Woocommerce gateway mezőbe, aminek hatására a vevői megrendelés fizetési módja az lesz, amihez hozzá lett rendelve. Egy Woocommerce fizetési módot csak határozottan 1 db eVIR fizetési módhoz lehet hozzárendelni. Minden Woocommerce-ben használt fizetési módhoz kell tartozzon eVIR fizetési mód ahhoz, hogy a megrendelések letölthetőek legyenek.


A beállítások elvégzése után már a Webshop cikk beállítások oldalon leírt adatok szinkronizálása, feltöltése következik a WooCommerce kapcsolat működése oldalon leírtaknak megfelelően.


Kapcsolódó oldalak:

evir/woocommerce/telepites.txt · Utolsó módosítás: 2021/06/28 08:41 szerkesztette: era