Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


evir-faq:szamla_tech_info

Számla értesítő email technikai infó

Amikor egy számla értesítő emailhez csatolva küldi el az eVIR a számlát, akkor elhelyez benne technikai információkat a következő módon:

A mellékelt bizonylat főbb adatai:
Tipusa: Számla
Száma: SZ2021000001
Hash-algoritmusa: SHA3-512
Elektronikus lenyomata (hash): aabbcc.........eeff

Kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot ha a melléklet hash lenyomata nem egyezik meg a feltüntetettel! 

Ezekkel az információkkal alapvetően semmit nem kell kezdeni, csupán arra szolgálnak, hogy szükség esetén ellenőrizni lehessen a bizonylat sértetlenségét, azaz megegyezik-e az eVIR által küldött bizonylat a kézbesített bizonylattal. Papír alapú számlánál ez csak egy opcionális extra, azonban NAV e-számla esetében törvényi kötelezettség a számlával együtt annak az ellenőrző összegét is eljuttatni a vevőnek. Fontos tudni, hogy papír számla esetén ez az ellenőrző összeg nem teszi hitelessé a számlát, nem pótolja az e-számla esetében használt PKI elektronikus aláírást vagy a NAV e-számla esetén az adatszolgáltatásban szereplő ellenőrző összeget, csupán a technikai meghibásodások felfedezésére lehet jó hatással.

Ha nincs rá szükség, akkor az email sablon beállításainál kikapcsolható a „Elektronikus lenyomat csatolása” kiválasztásának törlésével.

E-számla esetén is szerepel ilyen ellenőrző összeg a levélben, de ott a hitelesség ellenőrzésére inkább a NAV Onlineszámla rendszerből kinyert adattal kellene összehasonlítani a helyben kiszámolt ellenőrzőösszeget.


Kapcsolódó oldalak:

evir-faq/szamla_tech_info.txt · Utolsó módosítás: 2021/10/07 12:34 szerkesztette: era