Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


evir:rendszer:felhasznaloi_fiok:felhasznaloi_fiok

Felhasználói beállítások

A beállítások közül több olyan is van, amelyet felhasználó szinten is lehet befolyásolni. Ezek felülírják az általános rendszerbeállításokat.

Mindkét menüpont átírja a másik beállításait, a később mentett érvényesül!


Felhasználók egyedi beállításai

Rendszer → Beállítások → Felhasználók beállításai: admin felhasználó jogosult a többi felhasználó beállításainak módosítására.

  • Felhasználónév: Ugyanúgy mint Saját beállítások-ban a kijelölt mezők beállításai csak a legördülőből kiválasztott felhasználóra érvényesek.
  • Felhasználó beállításainak betöltése: frissíti a beállítás mezők tartalmát a kiválasztott felhasználó szerint.

Saját beállítások

Rendszer → Felhasználói fiók → Saját beállítások menüpontban a bejelentkezett felhasználó a saját beállításait módosíthatja.


Itt csak olyan beállítások jelennek meg, ami a bejelentkezett (vagy kiválasztott) felhasználóra vonatkoznak, és csak a saját működésre van hatással.

A kijelölt mezők beállításai kerülnek mentésre a Felvesz gombra kattintással.
Ahol nincs kijelölve (kipipálva) a beállítás előtt a checkbox, ott nem kerülnek felülbírálásra a rendszer beállításokban megadott paraméterek.

Lehetőség szerint tényleg csak azokat a beállításokat kell felülbírálni amire szükség van, mert a ha be van állítva saját beállítás, akkor hiába módosítja a rendszer adminisztrátora az alapértelmezett beállításokat, azok nem lesznek hatással a saját beállítással rendelkező felhasználóra.Kapcsolódó oldalak:


evir/rendszer/felhasznaloi_fiok/felhasznaloi_fiok.txt · Utolsó módosítás: 2022/10/14 10:30 szerkesztette: era