Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


evir:rendszer:beallitasok:cikktorzs

Beállítások: Cikktörzs

 1. A Rendszer
 2. Rendszerbeállítások menüpont alatt,
 3. a Cikktörzs területen az eVIR rendszer cikktörzzsel kapcsolatos beállításait lehet elvégezni.

Mezők

 • Cikk listából módosítás
  Cikk listák esetén kattintásra a cikk áttekintő nézet, vagy a cikk szerkesztő form jelenjen meg.
 • Idegennyelvi megnevezések száma
  Cikkeknél az idegennyelvi megnevezések esetében az itt megadott mennyiségű mező fog rendelkezésre állni. Pl. ha angol + német nyelvre van szükség a magyaron kívül, akkor 2-t kell megadni.
 • Következő cikkszám generálása
  Ha már van 2 db megfelelő felépítésű cikkszám, akkor új cikk hozzáadása esetén a rendszer képes a következő szabad cikkszámot generálni. Pl. CIKK-1001 és CIKK-1002 létezése esetén CIKK-1003-et fog javasolni.
 • Következő cikkszám készítés szabálya
  Reguláris kifejezés, alapértelmezett értéke ([^ _-])([ _-]*)(\d+)
 • Vonalkód típusa
  3 féle vonalkód kezelést támogat a rendszer: a szokásos EAN13, aminek a helyességét képes a rendszer ellenőrizni is, vagy bármilyen más 1 db vonalkódot (pl. CODE128, stb.) ellenőrzés nélkül, valamint több vonalkódot ellenőrzés nélkül. A több vonalkód olyan esetben hasznos, ha pl. a gyártó a különböző színű de ugyanolyan termékeket különböző vonalkódokkal látta el, viszont az eVIR-ben ezeket összevontan, egy termékként szeretnénk használni, vagy különböző gyártóktól származó ugyanolyan terméket egy termékként szeretnénk kezelni.

 1. A Rendszer
 2. Felhasználói fiók
 3. a Cikktörzs területen a fenti, rendszer szintű beállítások egy részét (leírásukat lásd ugyanezen az oldalon fentebb) felhasználónként is be lehet állítani, ezek kizárólag saját magunkra vonatkoznak, a rendszer többi felhasználójára nincsenek hatással.

evir/rendszer/beallitasok/cikktorzs.txt · Utolsó módosítás: 2024/03/19 13:33 szerkesztette: era